Zoeken sluiten

Wat als de ondersteuning niet goed gaat?

We hopen dat je tevreden bent over de ondersteuning van de JP. We doen ons uiterste best om mensen op een passende manier te ondersteunen bij hun leven. We beseffen ook dat niet altijd alles goed kan gaan. Het kan gebeuren dat iets niet gaat zoals het hoort of zoals je wilt. Het is belangrijk om daar samen over te praten.

In gesprek
De oplossing van een klacht of probleem ligt meestal dichtbij. Daarom is een gesprek met de betrokkenen de eerste stap. In zo’n gesprek lukt het vaak om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Coördinator denkt mee
Is het probleem na een gesprek niet opgelost? Dan kan de locatiecoördinator mogelijk verder helpen. Hij of zij denkt graag mee en zoekt naar een oplossing. Levert dat niet het gewenste resultaat op? Dan kan de locatiecoördinator er andere mensen bij betrekken om tot een oplossing te komen.

Interne vertrouwenspersonen
Er kunnen situaties zijn waarin je er niet uit komt met de betrokken medewerkers. Of het kan lastig zijn om iets met hen te bespreken. Als dit het geval is, kun je contact zoeken met een interne vertrouwenspersoon. Deze is verbonden aan de JP, maar staat los van de locatie en de medewerkers van die locatie.

De interne vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en onderzoekt wat je verder kan helpen. Ook kan deze persoon ondersteunen bij het indienen van een klacht of tijdens de klachtenprocedure.

Je kunt de interne vertrouwenspersoon een mail sturen naar ivp@jpvandenbent.nl. Of je belt naar het centraal bureau via 0570 – 66 57 70, zodat zij contact voor je leggen met een interne vertrouwenspersoon.

Klachtenfunctionaris
Alette Veldhuis is onze klachtenfunctionaris. Zij werkt bij de JP, maar neemt een onafhankelijke positie in. Je kunt Alette mailen, schrijven of bellen. Ze kijkt wat er is gebeurd en wat er nodig en mogelijk is om samen op een goede manier verder te kunnen. Bekijk de klachtenregeling van de JP voor meer informatie.

Alette Veldhuis
0570 66 57 70
klachtenfunctionaris@jpvandenbent.nl
Postbus 361, 7400 AJ Deventer