Zoeken sluiten

Kortverblijfhuis Tiel

Tiel

De JP heeft zes kortverblijfhuizen, in Apeldoorn, Enschede, Tiel, Uddel, Ureterp en Zwolle. In een kortverblijfhuis (kvt) bieden we tijdelijke woonplekken. Soms is zo’n plek direct nodig, bijvoorbeeld in een crisissituatie. Soms is er door omstandigheden een periode te overbruggen tot iemand ergens anders definitief kan wonen. In zulke gevallen kunnen mensen in een kvt terecht. We bieden daar (24 uur per dag) ondersteuning en meestal ook dagactiviteiten.

De ondersteuning die een kvt biedt, kan voor een paar weken zijn of voor een paar maanden. De maximale periode is een jaar. Een paar weken kunnen bijvoorbeeld helpend zijn om vanuit een moeilijke situatie tot rust te komen en daarna weer verder te kunnen. Een paar maanden tot een jaar kan nodig zijn om bijvoorbeeld te zoeken naar een passende vaste woon- of behandelplek. Begeleiders bieden in die tijd op basis van een ondersteuningsplan ondersteuning bij het dagelijks leven. Als het nodig is, denken de begeleiders met de aanmelder mee bij het vinden van een vaste plek. De aanmelder blijft tijdens het verblijf in een kvt van de JP betrokken.

Kortverblijfhuis Tiel is verdeeld over twee locaties met ruimte voor 19 cliënten, Waaierpad en Achterveld. Er is een dagbesteding Werk en Leren.

Waaierpad heeft twee woningen. Een woning met vijf slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer, badkamer, keuken èn een woning met twee appartementen. In ieder appartement is ruimte voor twee cliënten met eigen slaapkamer, gezamenlijke woonkamer, badkamer en keuken.

Waaierpad ligt tegen een winkelcentrum aan en op 10 minuten lopen van het openbaar vervoer en een park. Het centrum van Tiel ligt op 4 km afstand.

Achterveld heeft tien studio’s. Elke studio heeft zijn eigen voorzieningen. De studio’s bevinden zich in een woonwijk op ongeveer 10 minuten lopen van winkels, park en een zwembad. Het openbaar vervoer is op 3 km afstand en het centrum van Tiel op 4 km afstand.

Een impressie

De juiste locatie niet gevonden?

Bekijk alle locaties