Zoeken sluiten

Kortverblijfhuis Zwolle

Zwolle

De JP heeft zes kortverblijfhuizen, in Apeldoorn, Enschede, Tiel, Uddel, Ureterp en Zwolle. In een kortverblijfhuis (kvt) bieden we tijdelijke woonplekken. Soms is zo’n plek direct nodig, bijvoorbeeld in een crisissituatie. Soms is er door omstandigheden een periode te overbruggen tot iemand ergens anders definitief kan wonen. In zulke gevallen kunnen mensen in een kvt terecht. We bieden daar (24 uur per dag) ondersteuning en meestal ook dagactiviteiten.

De ondersteuning die een kvt biedt, kan voor een paar weken zijn of voor een paar maanden. De maximale periode is een jaar. Een paar weken kunnen bijvoorbeeld helpend zijn om vanuit een moeilijke situatie tot rust te komen en daarna weer verder te kunnen. Een paar maanden tot een jaar kan nodig zijn om bijvoorbeeld te zoeken naar een passende vaste woon- of behandelplek. Begeleiders bieden in die tijd op basis van een ondersteuningsplan ondersteuning bij het dagelijks leven en dagbesteding. Als het nodig is, denken ze met de aanmelder mee bij het vinden van een vaste plek. De aanmelder blijft tijdens het verblijf in een kvt van de JP betrokken.

In het kortverblijfhuis in Zwolle bieden we tijdelijke ondersteuning. Er zijn 42 appartementen met een woonkamer, keuken, slaapkamer en met eigen sanitaire voorzieningen. De een- en tweepersoons appartementen zijn volledig gemeubileerd. Je hoeft dus alleen persoonlijke spullen mee te nemen. Er zijn geen gezamenlijke ruimtes, de afgesproken ondersteuning wordt op het appartement geboden. Ook is er een werkplaats waar we ondersteunen bij dagbesteding. Samen wordt gekeken naar een goede balans van werk en vrije tijd.

Kortverblijfhuis Zwolle staat midden in de nieuwbouwwijk Stadshagen. Het winkelcentrum is op loopafstand, er is een treinstation en de dichtstbijzijnde bushalte is op 100 meter afstand. Verder is de nabijgelegen Milligerplas een plek waar veel wordt gewandeld en zomers gerecreëerd.

Een impressie

De juiste locatie niet gevonden?

Bekijk alle locaties