Zoeken sluiten

Kortverblijfhuis Ureterp

Ureterp

De JP heeft zes kortverblijfhuizen, in Apeldoorn, Enschede, Tiel, Uddel, Ureterp en Zwolle. In een kortverblijfhuis (kvt) bieden we tijdelijke woonplekken. Soms is zo’n plek direct nodig, bijvoorbeeld in een urgente situatie. Soms is er door omstandigheden een periode te overbruggen tot iemand ergens anders definitief kan wonen. In zulke gevallen kunnen mensen in een kvt terecht. We bieden daar (24 uur per dag) ondersteuning en ook dagactiviteiten.

De ondersteuning die een kvt biedt, kan voor een paar weken zijn of voor een paar maanden. De maximale periode is een jaar. Een paar weken kunnen bijvoorbeeld helpend zijn om vanuit een moeilijke situatie tot rust te komen en daarna weer verder te kunnen. Een paar maanden tot een jaar kan nodig zijn om bijvoorbeeld te zoeken naar een passende vaste woon- of behandelplek. Begeleiders bieden in die tijd op basis van een ondersteuningsplan ondersteuning bij het dagelijks leven en dagactiviteiten. Als het nodig is, denken ze met de aanmelder mee bij het vinden van een vaste plek. De aanmelder blijft tijdens het verblijf in een kvt van de JP betrokken.

Kortverblijfhuis Ureterp heeft 2 complexen met 7 appartementen en 11 studio’s met een zit- en slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen en keuken. Hier wonen 20 mensen die dagelijks worden ondersteund bij het leven. De appartementen en studio’s zijn gemeubileerd. Samen wordt gekeken naar een goede balans van werk en vrije tijd.

Een impressie

De juiste locatie niet gevonden?

Bekijk alle locaties