Kortverblijfhuizen

Plotseling kan er een crisis- of probleemsituatie ontstaan. Is dat het geval, dan kunnen mensen bij een kortverblijfhuis van de JP terecht. In een kortverblijfhuis bieden we onderdak én ondersteuning. Doel is om iemand eerst tot rust te laten komen om vervolgens het dagelijks leven weer op te kunnen pakken.

Het tijdelijke verblijf in een kortverblijfhuis geeft cliënt én verwijzer rust en tijd om te zoeken naar een vaste woonplek en/of dag invulling. Dat kan bij de JP zijn of bij een andere zorgverlener. Net wat het meest passend is in de situatie van de cliënt. De begeleiders van de JP denken en werken mee in dat proces.

Wat is de duur van de ondersteuning in een kortverblijfhuis?

Crisisopvang duurt 6 weken. Samen met de cliënt regel je tijdens deze periode zaken die nodig zijn om na het verblijf in het kortverblijfhuis weer verder te kunnen. De begeleiding vanuit het kortverblijfhuis is er vooral op gericht iemand tot rust te laten komen.

Overbruggingsopvang duurt in de regel 1 jaar. Tijdens deze overbruggingsperiode heb je de tijd om samen met de cliënt naar een vaste woonplek te zoeken of het vrijkomen van een behandelplek af te wachten. Tijdens de overbruggingsperiode wordt samen met jou en de cliënt besproken waar de cliënt in dat jaar aan wil werken.

Hoe meld ik iemand aan voor crisisopvang?

Voor crisisopvang kun je het beste telefonisch contact opnemen met één van de medewerkers aanmelden kortverblijf van de JP. Is er een crisisplek beschikbaar, dan volgt het kennismakingsgesprek zo snel mogelijk. Na dat gesprek start direct de ondersteuning.

Er is veel vraag naar crisisplekken. Het kan dus gebeuren dat er geen plek beschikbaar is op het moment dat je belt. In overleg met de medewerker aanmelden kortverblijf kijk je dan naar eventuele andere mogelijkheden. Omdat de bezetting van crisisplekken per dag kan veranderen, raden we je aan om de volgende dag opnieuw contact op te nemen met de medewerker aanmelden kortverblijf.
Deze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar via 0570 – 24 44 00.

Hoe meld ik iemand aan voor overbruggingsopvang?

Met het digitale aanmeldformulier meld je iemand aan voor overbruggingsopvang. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor overbruggingsopvang is de wachttijd gemiddeld 2 weken tot een paar maanden.

De medewerkers voor aanmelden kortverblijf zijn telefonisch bereikbaar via 0570 – 24 44 00 of via aanmeldingkortverblijf@jpvandenbent.nl

Hoe gaat het verder na crisis- en overbruggingsopvang?

Als er na crisisopvang nog niet direct een goede plek gevonden is, kunnen we overbruggingsopvang bieden. Het is niet zo dat iemand automatisch van uit een crisisplek aanspraak kan maken op een overbruggingsplek.

Afhankelijk van wat passend is voor de cliënt en wat jij als verwijzer regelt, kan de cliënt na de overbruggingsopvang door de JP verder ondersteund worden.

Wil je meer informatie?

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met de coördinator van de locatie die je passend lijkt voor een cliënt. Onder Locaties vind je alle locaties van de JP en de gegevens van de locatiecoördinatoren.

Wil je rechtstreeks contact over het aanmelden voor kortverblijf? Bel dan naar 0570 – 24 44 00 of stuur een e-mail naar aanmeldingkortverblijf@jpvandenbent.nl, onze medewerkers helpen je graag verder.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op
Terug naar boven Privacy