Begeleiders ondersteunen je

Je krijgt ondersteuning van begeleiders. Zij zijn opgeleid om jou te ondersteunen op een manier die bij je past. Ze helpen je bij je vragen. De begeleiders komen daarvoor naar de plek die jullie samen hebben afgesproken.

Wat wil je leren? En waar kun je hulp bij gebruiken? Samen met je begeleiders maak je afspraken. Je geeft aan wat voor jou belangrijk is en waar je hulp bij nodig hebt. Dat zetten we in een ondersteuningsplan.

Samen kijken we wat nodig is, zodat jij je leven zoveel mogelijk kunt leiden zoals jij dat wilt. We overleggen over wat we gaan doen en over doelen die haalbaar zijn. En met wie je dat wilt delen, zoals je familie of je vrienden.

We snappen dat jij je leven wilt leven, zoals jij dat wilt. We bespreken samen wat er wel en wat er niet gebeurt. En met wie je dat wilt delen, zoals je familie of je vrienden.

Ik en de JP

We beginnen altijd met de vragen: wie ben jij? Wat is voor jou belangrijk? Wat wil je bereiken? Wat staat ons te doen? Samen kijken we wat nodig is, zodat jij je leven zoveel mogelijk kunt leiden zoals jij dat wilt.

Met elkaar maken we afspraken en zetten dat in jouw ondersteuningsplan. Daar houden we ons allebei aan. We zijn open en eerlijk naar elkaar toe.

Wat is een ondersteuningsplan?

Als je ondersteuning start, maken we samen een ondersteuningsplan. Daarin staat bijvoorbeeld waar je ondersteuning bij krijgt en hoe vaak. Waar wil je aan werken? Wat wil je leren? En hoe kunnen wij je daarbij helpen? In het plan staan de afspraken die we samen maken.

We kijken regelmatig hoe het gaat, of alles nog klopt en of je tevreden bent. Als je vragen hebt of iets wilt overleggen, kun je altijd terecht bij de begeleiders of de locatiecoördinator

Hoe vaak krijg ik ondersteuning?

Waarbij en hoe vaak we ondersteuning bieden, is voor iedereen anders. Soms is het een uurtje per week en soms krijgt iemand 24 uur per dag ondersteuning. Het is net wat bij jou past.

Hoe lang krijg ik ondersteuning?

Hoe lang je ondersteuning krijgt, ligt aan wat jij nodig hebt. Voor de één is dat een paar maanden, voor de ander zijn leven lang.

Wie beslist?

Wij kijken naar wat je zelf kunt beslissen. En als dat lastig voor je is, ondersteunen we je daarbij. We vinden het belangrijk om te horen wat jij wilt. Ook met wie je wat wilt delen, zoals je familie of vrienden. Daar maken we samen afspraken over.

We willen dat jij je leven zoveel mogelijk kunt leiden zoals jij dat wilt. En dat je daarbij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Kan ik bij de JP komen kijken?

Natuurlijk kun je op de locatie van je keuze gaan kijken. Neem daarvoor contact op met de coördinator van de locatie. Met hem of haar bespreek je de mogelijkheden.

Het kan ook zijn dat je nog niet precies weet welke locatie voor jou interessant is. Dan kun je contact opnemen met iemand die met je meedenkt over de mogelijkheden. Neem contact op met de persoon die meer weet over de ondersteuning. De contactgegevens staan vermeld bij contact.

Ik wil verder met de JP, en nu?

Wil je graag ondersteuning van de JP? Dan kun je contact opnemen met iemand die met je meedenkt over de mogelijkheden. Voor de contactgegevens kun je kijken onder contact bij de plaats waar je ondersteuning wilt. Je kunt contact opnemen met de persoon die daar genoemd wordt.

In een kennismakingsgesprek vertel je wie je bent, wat je wilt en wat je verwacht. Wij vertellen je graag hoe wij je kunnen ondersteunen. Zodra we samen vinden dat de JP jou kan ondersteunen, maken we gezamenlijk een plan dat bij jou past.

Het kan zijn dat we niet de juiste ondersteuning kunnen bieden. We kijken dan of er andere mogelijkheden zijn. Soms zijn die andere mogelijkheden er niet.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op
Terug naar boven Privacy