Zoeken sluiten

Hallenstraat

Deventer

Aan de Hallenstraat in Deventer wonen 12 jongeren en jongvolwassene die we dagelijks ondersteunen bij hun leven. Iedereen woont zelfstandig in een eigen studio met woon-/ slaapkamer en keuken. De badkamer, wasmachine/droger wordt gedeeld door 3 cliënten. We begeleiden de jongeren bij het volwassen worden. Het betreft jongeren die door een licht verstandelijke beperking/ GZ, regelmatig in combinatie met ADD, ADHD of autisme, zaken niet begrijpen of aankunnen.
Jongeren die uit een warm nest komen en jongeren die uit een multi-probleem thuissituaties komen. Het gaat hier veelal om een kwetsbare groep, waarbij misbruik door anderen op de loer ligt.

Iedereen heeft andere ondersteuningsvragen.
We ondersteunen hen o.a. op gebied van inkomen, werk, relatie, gebruik van middelen, sociale media, huishouden. Zo ook bij het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven bij het leren aangaan en/ of onderhouden van sociale contacten, het leren omgaan met grenzen, persoonlijke verzorging en/of huishoudelijke en/of administratieve werkzaamheden.

De locatie is gelegen op een steenworp van het centrum van Deventer vlak bij de IJssel. Er zijn dus veel winkels en voorzieningen in de buurt.
Het heeft 3 verdiepingen. Er is geen lift en geen tuin. Sommige studio’s hebben de mogelijkheid een klein balkon te gebruiken.
Als de situatie daarom vraagt, werken we graag samen met andere professionals op verschillende gebieden.

Begeleiders zijn aanwezig wanneer er ondersteuning nodig is. Overdag gaat iedereen naar het werk en/of naar dagactiviteiten. ’s Nachts is er een slaapdienst.
We ondersteunen ook mensen in de wijk. Ook die ondersteuning verschilt per persoon. Voor de één is één keer per week samen de administratie doen voldoende, met de ander nemen we elke dag de dag door. Samen maken we afspraken over hoe en wanneer we ondersteuning bieden.

Een impressie

De juiste locatie niet gevonden?

Bekijk alle locaties