Patricia, moeder van Denise

Mijn dochter Denise heeft een meervoudige beperking. Ze zit in een rolstoel en kan niet praten, maar ze heeft een heel goed verstand. Ze woonde en werkte nog maar kort bij de JP toen ze een ongeluk kreeg: ze zat even buiten te wachten, alleen. Haar rolstoel begon te rollen en ze kon ‘m niet stoppen. De stoel botste tegen de stoeprand en Denise klapte voorover met haar gezicht op de stoep. Gevolg? Kapotte tanden en een ernstig beschadigde kaak.

De wereld stopte even met draaien toen ik het hoorde … Ik reed zo snel mogelijk naar het ziekenhuis, was in shock, voelde woede en onbegrip. Hoe kon het dat ik mijn kind uit handen gaf en het zó mis ging? Natuurlijk, er kan altijd wat gebeuren, maar bepaalde basiszaken moeten op orde zijn. Daar moet je als ouder op kunnen vertrouwen.

Waar ben je zonder vertrouwen?

Het herstel van Denise duurde lang en, hoe moeilijk het ook was, ik ben in gesprek gegaan met de medewerkers van de locatie. Dat heeft ons allemaal geholpen. Gelukkig zie ik nu veel dingen die goed gaan, het vertrouwen begint steeds meer te groeien. Dat moet ook, want waar ben je zonder vertrouwen?

Bekijk de andere waarden